Godiva`s kattunger

Vår Norsk Skogskatt Myrtekransen`s Godiva venter sitt første kull. Her vil vi dele vår opplevelse.

Endelig har de kommet:-)

Kategori: Ukategorisert | 1 kommentar » - Skrevet torsdag 15. november , 2012

Kl 0030 natt til mandag kom de søte små til verden. I skrivende stund «fylte» de akkurat 3 døgn. Mor og barn har det veldig bra.

Dessverre gikk ikke fødselen som planlagt. Torsdag begynte Godiva å gi signaler om at noe var i gang, men det roet seg igjen og Godiva ble «normal». Godiva spiste, drakk og sov som normalt hele tiden. Viste ingen tegn på at hun begynte å bli syk, eller at noe var galt. Slik gikk hele helgen, til jeg søndag fikk en dårlig magefølelse. Jeg bestemte meg for å ta kontakt med veterinær vakten. De var selvsagt opptatte og tok derfor ikke telefonen, etter gjentatte forsøk gav jeg dem opp og tok kontakt med en veterinær jeg kjenner. Med hennes hjelp og informasjon ble vi fort enige om at ting ikke var som de skulle og at jeg igjen skulle prøve å få tak i vakten. Denne gangen fikk jeg tak i vakten og fikk beskjed om å komme inn. Og vakten var selvsagt 50 min i bil unna…

Neste skritt ble å få pakket «krise bagen» . Jeg visste det var stor sannsynlighet for at de søte små ville komme til verden på dyreklinikken. Tidligere har jeg vært med på keisersnitt med hund og visste derfor nogenlunde hva som var lurt å ha med. Jeg pakket følgende i hui og hast: kluter til tørking, Q-tips, bomullspads, tepper(med hjemme lukt), håndklær, vekt(lurt å veie kattungene med sin egen vekt til en skal veie igjen etter et døgn), Cola og paracet til de på to bein(hvem vet hvor lang tid dette tar) og tilslutt også Godiva sin favoritt mat. Jeg glemte selvsagt noen småting: varmeflasker, penn og papir.

Vi ankom klinikken  tyve minutter på midnatt og første kattunge var i våre hender kl 0030. Ting gikk fort. Keisersnittet ble bestemt på grunnlag av ultralyd der en kattunge var «påkjent» , røntgen som viste at en kattunge muligens var død pga måten den lå på  og en undersøkelse av Godivas fødselsveier. De viste seg å være helt åpne og at det lå to kattunger, fra hvert sitt horn, som hadde kollidert og derfor ikke kom ut.

Vi rigget oss til, klargjorde alt for kattungenes ankomst. Det er annerledes når de kommer ut via keisersnitt enn når de kommer ut i en normal fødsel. Ungene måtte derfor få litt motgift til sedasjonen og respirasjonsdråper. I tillegg til dette må ikke kattungene «kjempe» seg ut, så de trenger å bli tørket og gnidd for å få igang kroppen.

Gleden var stor når alle fire kom ut i live. Vi var forberedt på det verste og regnet ikke med at alle ville overleve. Godiva taklet operasjonen bra og tok til seg kattungene når hun våknet. Melkeproduksjonen kom litt sent i gang, men ellers gikk alt uten problemer. Vel sett bort i fra det faktum at vi er øyboere og at på nattestid stenger de tunellen ut til oss pga arbeid i den. Vi måtte derfor «krangle» oss til at de åpnet tunellen slik at vi kunne komme oss hjem med kattemor og barn. Vel for å si det slik, de hadde ikke noe valg, vi SKULLE gjennom.

Vel hjemme fant Godiva fort roen i kassen sin. Det første hun ville ha var mat. Ei sterk dame det der, skal mer til for å dempe hennes matlyst. Hun var mindre fornøyd når det eneste hun kunne få var flytende.

Arnold, vår leonberger på 7 år, var i feststemning. Han skjønte at her hadde vi hatt familie forøkelse. Han forlot ikke «innhegningen» og logret hver gang kattungene laget lyd. Utrolig skjønt at «onkel» Arnold tok på seg oppgaven med å vokte de små.

Noen bilder hører selvsagt med

Annonser

Kommentarer

  1. HELT HELT VIDUNDERLIGE !!!!!!!!!!!!! Malene . Smell vakre ALLE 4.
    UTROLIG FLOTTE. HERRRRRRLIG å se bilder av alle 4 nurk , og stolte vakre mamma Godiva. Kos dere masse, og gi » onkel » Arnold en stor god kos.Er så stolte av dere alle her. Og bloggen er bare fantastisk .(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Godiva`s kattunger" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.